top of page

Familie
Bruinewoud

Dik en ik (Leonieke) leerden elkaar kennen op de dansvloer. Ik was nieuw bij de dansschool. Maar Dik danste al wat jaren langer. Dik vroeg met te dans, maar ik had nog nooit Weense Wals gedaan. Dik zei: 'laat je leiden, gewoon volgen en doorstappen'.  Dus dat deed ik.

Bijna een halve eeuw later volg ik hem nog steeds, maar gelukkig volgt hij mij ook wel is.

Van hot naar her
Wij zijn in 1979 begonnen met 1 groep van 15 paren op de dinsdagavond in een jeugdsoos in Wezep. In de jaren daarna breidde het aantal lesuren zich uit en werd er ook in andere plaatsen lesgegeven (Oldebroek, Heerde, Epe, Lelystad, Nunspeet, Vierhouten en Uddel). We kregen vaak assistentie uit de familie, met name zussen en schoonzussen hielpen mee met voordoen en les geven.
 

zaal.jpg

Zaal - Acaciastraat 8

In 1991 deed zich de mogelijkheid voor om het huidige pand aan de Acaciastraat te kopen. De bij het woonhuis behorende zaal was weliswaar erg klein, maar er was voldoende ruimte aanwezig voor de bouw van een nieuwe, grote zaal. Deze is met name in gebruik voor Stijldansen, Line Dance,  
 
Na het doorlopen van de nodige formaliteiten voor de wijziging van het bestemmingsplan was het in 1998 eindelijk zover, dat er begonnen kon worden met de nieuwbouw van de huidige dansschool.

IMG_7810(Edited).jpg

Studio - Acaciastraat 6

Onze zoon Marcel ging vanaf 8 jaar ook dansen, Stijldansen en Line Dance. Op zijn 19e besloot hij de Artiest Dans opleiding in Arnhem te doen. Een jongen die alleen maar kon stijldansen, moest ineens hiphoppen en ballet doen. Dat was even wennen, maar ook een fantische uitdaging. 

Zijn afstuderen betekende mee  les geven, meer diverse stijlen en een compleet nieuwe doelgroep. En dus zochten we er een dansruimte bij. 

Sinds 2016 hebben we de studio erbij, deze gebruiken we vooral voor de lessen klassiek ballet, modern jazz, hiphop en streetdance.

Wie, doet wat?

Vaders

Alles is te maken, volgens mijn vader. En dat is bij hem ook zeker zo, handig is hij zeker! Voor hij dansleraar werd zat hij in de bouw en tot 2022 werkte hij ook bij een buurtcentrum in Apeldoorn als beheerder. Samen met Harm hebben ze bijna de hele Studio verbouwd, van kantoor naar danszaal. Daarnaast regelt hij ook de horeca en is de creatieve bij ons in het gezin. Speurtochten, thema- avonden enz. is zijn doen.

Moeders
Mijn moeder is het talenwonder, ze sprak vloeiend Duits en Engels, maar loopt zin Barcelona, dan spreekt ze plots Spaans, en in Parijs komt ineens het Frans uit de brugklas weer naar boven! Ze is netjes en geordend en zeer secuur.  Daarom was ze uitermate geschikt als secretaresse in het Sint Jansdal in Harderwijk (In de tijd van de typmachines). In de dansschool doet ze ledenadministrtatie, boekhoudig, maar ook kostuums voor de voorstellingen en nog veel meer

Zoon

In de brugklas had ik altijd onvoldoendes voor taal en ik heb 2 linkerhanden. De talenten van mijn ouders skippen een generatie. Maar ik vond mijn kracht in wiskunde, natuurkunde en computers. Dat kwam perfect uit want toen we er aan toe waren, om te digitaliseren, was ik precies oud genoeg. We moesten van cd's naar mp3, er moest muziek gemixt worden, Social Media, zoals, hyces, facebook, youtube, instagram en later ook de website.

 

Dus mijn vader kan veel

Mijn moeder weet veel

En ik begrijp veel

Daarnaast zijn er nog meer docenten die allemaal hun eigen specialiteit hebben, vrijwilligers die we heel dankbaar zijn en diverse leerlingen, die ervoor zorgen dat we altijd weer zin krijgen om te werken.

Marcel Bruinewoud

bottom of page