top of page

Mercedes Fabrie

Docent

Mercedes is begonnen met jazzdance toen ze 5 jaar was. Na veel zeuren is daar ook klassiek ballet bij gekomen. Na vele jaren gedanst te hebben, heeft ze veel verschillende stijlen gedaan: jazzdance, klassiek ballet, moderne dans, spitzen, tapdance, show-musical-jazz, showdans, hiphop en latin. Hiernaast heeft ze drie jaar gedanst bij het DIFF Show Ballet waarbij ze veel podiumervaring heeft opgedaan. Ze is onder andere drie jaar cheerleader geweest bij Landstede Basketbal, heeft meermaals op mogen treden bij het bevrijdingsfestival en heeft gedanst bij allerlei andere evenementen in en rond Zwolle. Sinds begin 2020 is Mercedes te vinden bij Dansschool Bruinewoud waar ze zelf lessen volgt en de wedstrijdteams B-United en B-Fabulous versterkt.

Mercedes studeert Cultureel Erfgoed aan de Reinwardt Academie in Amsterdam. Op deze opleiding richt ze zich op educatie in musea. De opleiding is voor haar een combinatie van kunst, cultuur, didactiek en pedagogiek. Momenteel is ze ook werkzaam als museumdocent bij Erfgoedpark Batavialand waar ze met veel enthousiasme schoolgroepen begeleidt.

Dansen is voor Mercedes echt een onderdeel van haar leven. Ze vindt het heel heerlijk om zelf te dansen... maar minstens zo leuk om anderen te leren dansen en doet dit dan ook met veel plezier.
bottom of page