top of page

Dian Rouw

Fitness Trainer + Docent

Op haar 14e is Dian begonnen bij dansschool Bruinewoud. Ze begon destijds met 1 uur Hiphop in de week, maar dit werd al snel meer. Zo startte ze met Zumba en Stijldansen met haar broertje Maik. Even later kwam ook Modern Jazz erbij. In 2015 heeft ze samen met Maik besloten te stoppen en is ze met Wiljan van den Hoek gaan dansen. Ook daar heeft ze 5 jaar lang veel mee getraind en wedstrijden gedanst. Zo trainde ze jaren gemiddeld zo'n 10 uur in de week in Modern Jazz, Zumba, Ballroom, Latin en Hiphop. Inmiddels zijn de uren van zelf trainen meer verschoven naar het lesgeven. Op dit moment traint ze zelf nog 3 uur per week en gaan de overige 7 uren op aan het lesgeven in de dansschool.

Naast haar dansen is Dian afgestudeerd aan de Katholieke Pabo in Zwolle en heeft ze haar master Orthopedagogiek op de Unversiteit van Utrecht gehaald. Daarop volgend heeft ze verschillende jaren in het (speciaal)basisonderwijs als leerkracht gewerkt en 3 jaar bij de Raad voor de Kinderbescherming, als gedragsdeskundige. Inmiddels is Dian mental coach en trainer bij Personal Fitness Nederland.

Omdat het geven van danslessen altijd een van haar passies is geweest, heeft Dian cursussen gevolgd bij de AALO en bij TEC om dansles te mogen geven. Ook haar PABO diploma komt daarbij natuurlijk goed van pas. Op haar 17e begon Dian al met haar eerste Zumbalessen bij dansschool Bruinewoud. Ze geeft nu zumba en bruidskoppels les. Ze is dan ook dol op deze variatie en vindt haar werk bij de dansschool dan ook heerlijk om te combineren met haar andere baan.

bottom of page