top of page

Historie van Dansschool Bruinewoud

In 1977 leerden Dik en Leonieke elkaar kennen op de dansles, om vervolgens in 1978 samen te beginnen met dansles geven aan verschillende familieleden.
Wat begon als een kleine groep, begon al snel met groeien. 

In 1979 begonnen ze met één groep stijldansers, wat aanvankelijk spannend was maar al snel uitgroeide tot een fantastische groep van 15 paren. Elk jaar verdubbelde en breidde de groep zich verder uit, tot er uiteindelijk vier avonden per week lesgegeven werd, met vaak twee lessen per avond.
Toen Marcel werd geboren, breidde het lesrooster uit naar zes avonden per week. De lessen begonnen in Wezep en verspreidden zich later naar Oldebroek, Epe, Heerde, Lelystad en vele andere locaties. 

In 1991 openden ze officieel hun eigen dansschool, aanvankelijk met een kleine zaal. In 1998 werd de verbouwing voltooid en kregen ze de zaal zoals wij die nu kennen.
In eerste instantie richtten ze zich voornamelijk op stijldansen, maar in 1999 begonnen ze ook met line dance.

Marcel begon zijn danscarrière al vroeg, door als jongetje door de danszaal heen re lopen, te helpen en te dansen. Op zijn 16e begon hij met de Kalo en volgde daarna een dansopleiding. 
In 2007 begon hij met het geven van Streetdance en Hiphop lessen. Om vervolgens in 2012 af te studeren van de dansopleiding.
Met de tijd voegden ze steeds meer dansstijlen toe aan hun repertoire. Dit monde uit in de groei en opening van een extra zaal. In augustus 2015 openden ze de studio, en in januari 2016 begonnen daar nog meer lessen te geven.

zaal.jpg
bottom of page