The Full Story

About

Voor ons alle 3 de reden om te starten met dansen. Mijn ouders leerden elkaar ook hen beste vriend via dansen kennen. En mijn vader prent mij sinds mijn 16 altijd in hoofd dat dit basis van de dansschool is, maar ik denk ook voor 80% de reden om te starten, Streetdance kids komen eerst voor de gezelligheid een spelletjes. Maar ik denk ook voor Dian en Sandra de reden om te starten. Het was vooral gezellig en dat is het nog steeds. 

Mission

This is a Paragraph. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start editing the content and make sure to add any relevant details or information that you want to share with your visitors.

Connectie

Ik was 8 toen ik begonnen ben, ik wilde leren dansen. Dus moeder wilde leren dansen, maar dat wou ik niet, ik wou alleen leren dansen in een groep. Dus mijn moeder ging op donderdagmiddag om 15.30  de eerste kindergroep starten. Later werd dit Kidswing en nu 

Ik danste mijn eerste wedstrijd toen ik 10 jaar was met Jaqueline. De strijdlust zat er toen nog niet echt in. 

Toen Jaqueline ging afdansen kwam Wiljan mee om te kijken. Die dinsdag erna stond die al in de line dance les. 
Western Life Style was super populair toen ter tijd in Nederland. Een stenen adelaar in je woonkamer een dromenvanger boven je bed en de Country boots voor de dames was helemaal in. Er was veel animo voor line dance. Wiljan en ik leerden Marion kennen en we werden lid van de Brownwood Country Dancers.  

Met dit demoteam van line dansers hebben veel leuke dingen meegemaakt: demonstraties, workshops, wedstrijden en een bus afhuren, naar de Western Experience in Den Bosch. Het demoteam telde op op een geven moment 40 leden. Er werd geloot, over wie er mee mocht naar een demo.

In mijn tienerjaren daarna ontstonden er veel verschillende vriendengroepen via de dansschool. Stijldans tieners op de zaterdag.  Zoals we nu streetdance les op de zaterdag hebben voor tieners, maar dan met stijldansen en line dance. In elke groep zaten wel weer andere vrienden. We dansten soms 5 dagen per week en dan was het weekend: Dansavond!!  Tot midden in de nacht.

Mijn vader
Mijn vader leerde me altijd dat gezelligheid  de belangrijkste rede is dat de dansschool bestaat. Mijn ouders creëerden een plek waar mensen zich thuis voelen. Met de hulp van veel vrijwilligers die mee hebben geholpen met de bouw van deze zaal, maar ook mensen die les gaven zoals Rudolf en Ina.. 

Mensen die mijn vader kennen weten dat zijn lessen altijd om gezelligheid draaien. Nog steeds! Na de lessen uren praten en als het besef komt dat het al veel te laat is, dan is er altijd nog tijd voor laatste 1 drankje. 

Het laatje rond van de avond was altijd van de dansschool zei die!

Strijd

Toen ik 16 was kwam mijn moeder in contact met  John van Lindt van Erk uit Almelo. Hij gaf alleen ballroom, dat dat deden we braaf. Wij werden vaak 5e of 6e in en beginners klasse. Maar vanaf zijn 1e les werden we achter elkaar 1e. En dat succes is verslavend. Wedtrijden heeft me een drive gegeven om steeds beter te willen worden.

Mjin moeder
Voor mijn tijd trainde mijn moeder al wedstrijd koppels. Ik keek altijd op tegen Rene en Karin, zoon en dochter van Jannie Harms, onze vriendin, buurtvrouw en trouwe hulp in de dansschool. Stijldanscompetitie was groots in die tijd. Demonstraties in schitterend jurken, reisjes naar Polen en vele wedstrijden. Mijn moeder is altijd trouw lid geweest van de de NVAD later kwam ze in het bestuur, ze was soms scrutenier en dan de gastvrouw. Tot 2022 zat ze in het bestuur. Ze heeft we wedstrijdsport altijd een warm hart toegedragen en zij heeft Strijd toegevoegd aan de dansschool. Zonder strijd was ik nooit zo ver gekomen als ik nu ben.